ČILI PIPIRAI-vienmečiai arba daugiamečiai augalai, kilę iš tropinės Pietų Amerikos dalies.
Čili pipirai pasižymi ryškia raudona spalva, saldoku kvapu ir gydomuoju poveikiu. Šitas prieskonis turi labai daug saulės energijos. Kristupas Kolumbas buvo vienas iš pirmųjų europiečių paragavęs raudonųjų pipirų.

ĮDOMU: Paprasta filosofija renkantis Čili pipirus – kuo mažesnis pipiras, tuo jis bus aštresnis.

KAIP AUGINTI:

    1. Nukirpkite pakuotės viršų pažymėtose vietose ir išimkite sėklų maišelį. Paruoštame dirvožemyje padarykite 2-3 cm gylio duobutę.
    2. Įberkite sėklas į duobutę ir ant viršaus užpilkite žemes, kad sėklos visiškai pasislėptų.
    3. Palaistykite augalą vandeniu, kad dirvožemis būtų drėgnas, labai svarbu NEPERLAISTYTI.
    4. Padėkite maišelį šiltoje ir šviesioje vietoje, pavyzdžiui ant palangės arba po staline lempa. Sėklos pradeda dygti per 2-3 savaites. Stenkitės  visą laiką išlaikyti dirvožemį drėgną, bet neperlaistykite. Jei augalai išdygsta per tankiai, galite praretinti. Visada naudokite gerus sodininkystės įgūdžius!

Čili pipiras

  • Categories →
  • Prieskoninės žolelės
 
Back to top