BAZILIKAS – kilęs iš Pietų Azijos, tai vienmetis 20-50 cm aukščio žolinis augalas. Baziliko istorija labai įdomi ir keista. Prancūzams jis buvo karališka žolė, italams – meilės ženklas, indams – šventa žolė 

RECEPTAS:  „Pesto“ padažas

MUMS REIKĖS:
- 1 saujelė baziliko1 saujelė petražolių
- 50g „Parmezano“ sūrio
- 50g „Pecorino“ sūrio
- 100g kedro riešutų
- 3 skiltelės česnako
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus


GAMINIMAS: Smulkiai susmulkinkite maišytuvu česnako skilteles,  tada įdėkite riešutus, sūrius, po pusė saujelės petražolių bei baziliko ir 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų, viską smulkinkite ir maišykite kol taps vientisa masė. Po truputi dėkite likusias petražoles ir bazilikus, maišykite kol susismulkins ir susimaišys. Nustatykite mažiausią rėžimą maišytuve ir įpilkite aliejaus. Maišykite tol kol susimaišys. Skanaus!

KAIP AUGINTI:

    1. Nukirpkite pakuotės viršų pažymėtose vietose ir išimkite sėklų maišelį. Paruoštame dirvožemyje padarykite 2-3 cm gylio duobutę.
    2. Įberkite sėklas į duobutę ir ant viršaus užpilkite žemes, kad sėklos visiškai pasislėptų.
    3. Palaistykite augalą vandeniu, kad dirvožemis būtų drėgnas, labai svarbu NEPERLAISTYTI.
    4. Padėkite maišelį šiltoje ir šviesioje vietoje, pavyzdžiui ant palangės arba po staline lempa. Sėklos pradeda dygti per 2-3 savaites. Stenkitės  visą laiką išlaikyti dirvožemį drėgną, bet neperlaistykite. Jei augalai išdygsta per tankiai, galite praretinti. Visada naudokite gerus sodininkystės įgūdžius!

 

Bazilikas

  • Categories →
  • Prieskoninės žolelės
 
Back to top